032 397 970            

Продукти

Транспортни ленти PU и PVC

Ние сме дистрибутори на испанския производител на ленти "Esbelt", които са специализирани в производството на транспортни ленти, плоски ремъци, профили, полиуретанови ремъци и направляващи за ремъци, за всички отрасли на промишленоста. Нашият  опит, високата организация на производството, уважение и ангажираност към клиента ни дават възможност да предлагаме най-доброто съотношение "цена - качество".
Ние се стремим да обхванем всички потребности на пазара на транспортни ленти и това го постигаме благодарение на широк спектър от продукция. Лентите се разделят на девет серии. Всяка серия включва стандартни ленти, 104 типа, които постояно се подържат на склад, а също и специални ленти, които се произвеждат по поръчка или със специални характеристики.


Транспортни ленти за хранително-вкусова промишленост лентите могат да бъдат от PVC, полиуретан, полиолефин, полиестер и силикон. Продуктите, подлежащи на транспортиране, определят материала на работното покритие на лентата. В хранително-вкусова промишленост се исползват ленти от сериите "CLINA", "ESPOT", "VERNA" и "POLER". Това са щирок асортимент от ленти за производство на хляб, кроасани, бисквити, сладки и друга продукция за хлебарската промишленост - за расточване, формоване и пренасяне на тесто. Лентата от типа на CLINA 10 FF е призната за най-добра лента в Европа за процеса на формиране и транспортиране бисквити и тесто за бисквити. Безконечните фелцови ленти от серията TUBUL са специално изработени за хлебопроизводство. Тези транспортни ленти са изработени бесконечни без снадка, те нямат шевове. Това е отлично решение за конвейери при производство на хляб, изработени на 100 % от натурална вълна. Дебелината на тези ленти е 3 мм, 3,5 мм и 6 мм.


Транспортни ленти за тютюнопроизводство "Esbelt" предлага специални ленти серии POLER и VERNA. Тези ленти имат полиолефиново, полиестерно, полиуретаново или силиконово покритие. Лентите от тези серии са нетоксични и имат превъзходна устойчивост към масла, животински и растителни мазнини. В зависимост от повърхноста лентата може да бъде гладка или релефна с различни видове рисунък. Тези транспортни ленти превъзходно издържат тестовете на температура (анализ на горене при температура 810 градуса доказв, че лентите не съдържат халогени и нитрогени).Основни потребители за тези ленти от "Esbelt" са най-големите световни компании, като Philip Morris в Германия, Испания, Чехия, САШ, Белгия; Rothmans Germany в Англия, Испания и много други.


 Транспортни ленти за дървопреработващата промишленост "Esbelt" предлага специални ленти и плоски ремъци. Това са транспортни ленти с PVC или полиуретаново покритие с нисък коефициент на триене и антистатични. Ремъците с покритие и без покритие могат да бъдат изработени бесконечни или с подготовени краища.


Транспортни ленти за полиграфичната промишленост "Esbelt" произвежда специални ленти и плоски ремъци. Това са ленти с PVC или полиуретаново покритие с нисък коэфициент на триене и антистатични. Ремъците с покритие и без покритие, които се използват в подаващите, сгъващи, сортиращи и други машини, могат да бъдат изработени бесконечни или с подготовени краища.


Транспортни ленти за машиностроенето "Esbelt" предлага специални ленти и плоски ремъци. Това са ленти от PVC, ремъци с покритие и без покритие, които се използват в тежки условия на производство в автомобилната и стъкларската промишленост. Лентите от серия DRAGO имат превъзходно съпротивление към разкъсване, изтриване, абразивност, устойчивост към масла. Лентите от серия KERAM - превъзходната устойчивост към прорези прави тези ленти идеални за метало-штампованите изделия и транспоране на продукти с остри ръбове. Лентите могат да бъдат изработени безконечни, с механически съединители или с подготовени краища.


Транспортни ленти за летища. В настоящия момент обработката на багаж по летищата изисква сложни електрони, механични и обработени на компютър системи за управление. Транспортрните ленти играят важна роля в целия процес. Фирма "Esbelt" има голям опит в този отрасъл и работи с много летища по целия свят в продължение на 20 години. За летищните комплекси "Esbelt" произвежда специални транспортни ленти. Тези ленти имат полиолефиново, полиуретаново или PVC- покритие. В зависимост от типа, повърхността на лентите можи да бъде гладка или релефна с различни видове на рисунъка. Лентите от серия FEBOR могат да са както с повърхност с нисък коефициент на триене (за събирателни транспортьори), така и с висока адхезиа за наклонени транспортьори). Специалните транспортни ленти от серия ASTER с релефна повърхност идеално подхождат за различни транспортьори за преместване на багаж и товари. Основни клиенти на "Esbelt" са найголемите световни летища Мадрид, Барселона, Валенсия, Малага, Ибиза, Палма де Майорка (Испания), Бомбай, Калкутта (Индия), Дубай (О.А.Е), Мюнхен, Дюселдорф (Германия), Кайро (Египет), Глазгоу (Великобритания), Хо Ши Мин (Вьетнам), Джакарта ( Индонезия), Манила (Филипини), Мелбърн (Австралия), Анталия (Турция ), Рио-де-Жанейро (Бразилия), Париж, Тулуза (Франция), Тел-Авив (Израел) и много други.
   Есбелт може да Ви предложи ленти за най-различни приложения, само трябва да ни се обадите и да ни обясните от какво имате нужда и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем.
 Техническите характеристики на лентите и ремъците Вие винаги можете да намерете на сайта ESBELT

Серия ASTER

PVC транспортни ленти с релефна повърхност, специално създадена за наклонени повърхности. Повечето са 2 слойни, твърди и антистатични, с добра абразивна устойчивост.
Основните им приложения са в хранително - вкусовата и пакетиращата техника, пренасяне на багаж в летищата, пакетиран и насипен товар /ограничен и неограничен/

Серия BREDAЗелени PVC и PU транспортни ленти с гладка повърхност, за приложения, където се изисква устойчивост на минерални масла.
Всички са с твърда структура, от долу могат да са с обикновена или импрегнирана основа. Повечето са антистатични и устойчиви на срязване. PU лентите са подходящи за хранително - вкусови машини. Тяхното приложение е много широко.

Серия CLINA


Ленти с  PVC, PU или полиестерно покритие отгоре, нетоксични и устойчиви на животински и растителни масла и сокове.
Основно серията се произвежда в бяло, но има в синьо и натурален цвят. От тази серия има както твърди, така  и  гъвкави транспортни ленти.

Серия DRAGO


Това са PVC транспортни ленти оцветени в зелено и със сходен състав както на серията BREDA. Разликата е, че са гъвкави, двустранно покрити, антистатични, абразиво устойчиви, също така устойчиви на срязване и минерални масла и греси. Подходящи са за транспортиране на големи насипни маси в хоризонтално положение / с кофички /, за тежки индустриални приложения.

Серия ESPOT


Оцветени в бяло PVC транспортни ленти сходни с CLINA лентите, двойно покрити, гъвкави и с голяма товароносимост. Всички са антистатични, гъвкави и устойчиви
на животински и растителни масла. Специално проектирани за транспортиране на хранителни продукти, за хоризонтално и вертикално положение.

Серия FEBOR


PVC транспортни ленти за елементарни приложения, където няма специални изисквания към тях.
Повечето са антистатични, умерено огнеупорни, двустранно покрити, гладки или релефни. Подходящи за различни приложения.

Серия KERAM


Дебели двупластови ленти от твърди PVC и PU, горен слой от тъкан, устойчива на срязване.
Проектирани са устойчиви на удар, срязване и протриване, устойчиви на минерални масла и греси.
Може да се щанцоват и режат метални листове директно върху лентите.

Серия VERNA

Ленти с полеолефиново или прозрачно силиконово покритие.
В зависимост от типа могат да са с покритие и отдолу. Всички са устойчиви
на растителни и животински мазнини и повечето са антистатични.
Силиконовите транспортни ленти  са подходящи за пренасяне на лепкави продукти. Полеолефина

по резултати от тестовете не отделя вредни вещества, което го прави много
търсен в тютюневата индустрия.