032 397 970            

Продукти

Редуктори

Основана през 1986 г., Tramec започва като производител на конусно-цилиндрични мотор - редуктори, редуктор с паралелни валове, валoви редуктори и редуктори под прав ъгъл. Продуктовата гама е разширена през годините, за да включи нови и актуализирани продуктови линии, т.е. планетарни и червячни редуктори.
Предлагаме и Ремонт на редуктори.

X - H seрия – Червячни редуктори


 
Червячния мотор - редуктор се предлагат в две серии: X и H. Серията X, с участието на един червяк и червячно колело, се предлага във версии с XA вал и XF-XC с монтиране на присъединител за двигател. Версия XF (звънчевиден корпус + съединител) предлага голяма гъвкавост, за да отговарят на широк спектър от приложения и осигурява по-висока ефективност от компактната линия XC, където акцентът е върху обемна економичност. Серия редуктор H предлага същите характеристики като серията X с добавен плюс: предварителна цилиндрична входна зъбна двойка осигурява по-висока ефективност и по-широк кръг предавателни отношения от серията редуктор X. Рамковите размери 110 и 90 разполагат с чугунен корпус, докато по-малките размери са с лят алуминиев корпус. Червячният вал е изработен от закалена легирана стомана. Червячното колело е с чугунен център и бронзова вложка. Кухият изходящ вал се предлага като стандартно оборудване. Широка гама от възможности: втори вход, изходен фланец, единично или двойно удължен изходен вал, кабелен ограничител на въртящия момент, ръчно задвижване.

K seрия – Червячни редуктори


 
 Серия K е кръгло-корпусна версия на диапазона червячни редуктори. Той се предлага само с компактна входна връзка. Рамковите размери на редуктора 110 и 90 разполагат с чугунен корпус отливка „енблок”, докато по-малките размери са с лят алуминиев корпус. Червячният вал е изработен от закалена легирана стомана. Червячното колело е с чугунен център и бронзова вложка. Кухият изходящ вал се предлага като стандартно оборудване. Широка гама от възможности: втори вход, изходен фланец, единично или двойно удължен изходен вал, ограничител на въртящия момент през кухия вал, ръчно задвижване.

XX - KX - KK Серии – Комбинирани Червячни Редуктори

 

Комбинацията от две червячни редуктора предлага много ниска ефективност, но фактът, че значително намаляване на скоростта може да бъде получен в резултат на изключително редуцирано пространство прави това решение много интересно, а понякога и незаменимо. Комбинираните червячни редуктори се предлагат в серии: KX, XX и КК. В KX и КК серии са възможни само за версия IEC редуктор. Серията XX е възможна като версия XXA с вал и в две версии с моторно куплиране: XXC (компактни) и XXF (с камбана и присъединител). Кухият вал се предлага като стандартно оборудване. Голяма част от предлагани аксесоари: втори вход, конусно ролкови лагери на червячното колело, изходящ фланец, единично или двойно удължен вал, ограничител на въртящия момент през кухия вал, ръчно задвижване.

T серия – Конусно-цилиндрични редуктори


 
• Предлагани в 9 размера дву-стъпални и в 8 размера три-стъпални типа редуктори.
• Три-стъпалните са с възможност за: проектиране мощността на вала, предвиден монтаж на мотор-редуктор (камбана и присъединител) или COMPACT присъединяване на мотора (без размери 56 и 63). Трите вида вход могат да се монтират вертикално и/или хоризонтално.
• Корпус от алуминиева сплав GAlSi9Cu1 UNI7369 / 3 (56-63), инженерен чугун, EN GJL 200 UNI EN 1561 (71-180) или сфероиден графитен чугун EN GJS 400-15 U UNI EN 1563 (200 - 225), оребрен вътрешно и външно за да се гарантира устойчивост. Обработен е по всички повърхности за по-лесно позициониране. Еднокамерното смазване гарантира подобряване на топлинното разсейване и смазването на всички вътрешни компоненти.
• Предавките са изградени от закалена съставна стомана. По-специално, първото стъпало се състои от две конусно-спирални предавки Gleason с прецизно шлайфани профили от стомана 16CrNi4 или 18NiCrMo5 UNI7846 с повърхностна циментацция и температурно закаляване.
• Използването на висококачествени конусно-ролкови лагери на всички валове (с изключение на входния ръкав за компактно присъединяване на двигателя, който се държи от ъглови съчмени лагери) гарантира дълъг живот и дава възможност за много голями външни радиални и аксиални натоварвания.
• Стандартните кухи изходни валове са изработени от стомана (свит диск е възможен при заявка), възможността за монтаж на изходен фланец от едната или от двете страни и възможността за монтаж на спирачка за обратен ход правят тези мотор-редуктори изключително гъвкави и лесни за инсталиране.
Конфигурации


 

Z серия – Редуктор с паралелни оси


 
• Предлагат се в 6 размера – едно-стъпални, дву-стъпални и три-стъпални редуктори.
• Два вида вход са възможни: с издаден входен вал или с предвидено куплиране с мотор (камбана и присъединител).
• Корпусът на редуктора е от инженерен чугун EN GJL 200 UNI EN 1561 (71-180) или графитен чугун EN GJS 400-15U UNI EN 1563 (200-225). Оребрен е вътрешно и външно, за да се гарантира устойчивост. Всички повърхности са обработени за по-лесно позициониране. Еднокамерното смазване гарантира подобряване на топлинно разсейване и по-добро смазване на всички вътрешни компоненти.
• Спиралните зъбни предавки са изградени от закалени стомани 16CrNi4 или 18NiCrMo5 UNI7846. Първото стъпало е шлайфано.
• Използването на висококачествени конусо-ролкови лагери на всички валове гарантира дълъг живот и дава възможност за много голями външни радиални и аксиални натоварвания.
• Стандартните кухи изходни валове са изработени от стомана (свит диск е възможен при заявка), възможността за монтаж на изходен фланец от едната или от двете страни и възможността за монтаж на спирачка за обратен ход правят тези редуктори изключително гъвкави и лесни за инсталиране.
Конфигурации


 

P серия – Валови редуктори


 
• Предлагат се в 6 размера – едно и дву-стъпални.
• Два вида вход са възможни: с издаден входен вал или с компактно куплиране за монтаж на IEC фланец електродвигатели.
• Корпусът на редуктор а е от инженерен чугун EN GJL 200 UNI EN 1561. Оребрен е вътрешно и външно, за да се гарантира устойчивост. Еднокамерното смазване гарантира подобряване на топлинно разсейване и по-добро смазване на всички вътрешни компоненти.
• Спиралните зъбни колела на редуктора са направени от закалена стомана 16CrNi4 или 18NiCrMo5 UNI7846. Първото стъпало е шлайфано.
• Стандартния кух вал е от стомана, с различни диаметри на отвора, възможност за монтиране на изходния фланец на противоположната страна на задвижващия вал, закрепване чрез обтегач или чрез силово рамо, възможност за монтиране на спирачка за обратен ход – всички тези свойства правят валовите редуктори високоефективени и улеснени за инсталирането им в различни приложения.
Конфигурации


 

M серия – Валови редуктори


 
 • Предлагат се в 7 размера, дву-стъпални, монтаж на вала с помощта на обтягащо рамо. Ако приложението изисква, може да се монтира спирачка за обратен ход.
• Има издаден входен вал с цел монтаж на ремъчна шайба.
• Спиралните цилиндрични зъбни колела са направени от закалена стомана 20MnCr5 UNI7846. Зъбите на всички предавки са шлайфани, за да се осигури безшумна работа.
• Стандартният кух вал е изработени от стомана и е оразмерен така, че да се подобри ефективността в най-различни приложения.
• Здравата структура на корпуса от инженерен чугун гарантира висока устойчивост на стрес. Еднокамерно смазване гарантира отлично топлинно разсейване.

R серия – Редуктори под прав ъгъл


 
• Предлагат се в пет размера с три вида на изходящия вал: кух, издаден или двустранен. Освен това, може да се инсталира допълнителен вал срещу задвижващия вал.
• Три вида вход са възможни: с издаден задвижващия вал, с предвидено звънчевидно или съединително куплиране към мотор, и предвидено COMPACT куплиране.
• Корпусът на редуктор а е от инженерен чугун EN GJL 200 UNI EN 1561. Оребрен е вътрешно и външно, за да се гарантира устойчивост. Всички повърхности са обработени за по-лесно позициониране. Еднокамерното смазване гарантира подобряване на топлинното разсейване и по-добро смазване на всички вътрешни компоненти.
• Механизмът на тези скоростни кутии се състои от две спираловидни Gleason конусни зъбни предавки с прецизно шлайфани зъби от 16CrNi4 или 18NiCrMo5 UNI7846 стомана.
• Използването на висококачествени конусно-ролкови лагери на всички валове (с изключение на входния ръкав за компактно присъединяване на двигателя, който се държи от ъглови съчмени лагери) гарантира дълъг живот и дава възможност за много голями външни радиални и аксиални натоварвания.
Конфигурации


 

RL серия – Редуктор под прав ъгъл


 
 RL серията редуктори под прав ъгъл са предназначени за промишлени приложения, когато ротационна мощност трябва да бъде прехвърлене между два вала под прав ъгъл един към друг. RL серията се предлагат в шест различни размери с две или три изхода и с 1:1 или 1:2 предавателните числа

REP серия – Прецизни планетарни редуктори


 
 • Планетарният редуктор REP серия е резултат от изключителната комбинация конкурентна цена / точност, гарантирани по отношение на експлоатационни характеристики.
Нашите редуктори са произведени за преобладаващото използване в следните приложения:
- Машини
- Машини за дървообработване
- Трансфер машини
- Печатни машини
- Автоматични машини за опаковане
- Автоматизация
- Механични ръце
- Копринено-екранни машини
- Линейни направляващи
Серията REP е възможна в четири размера (075, 100, 125 и 150), 1, 2 или 3 стъпални, с два или три вида на изходящия вал (AU. ..) и два вида на изходния фланец (FLT и FLQ).
• Корпус от специална нитридна стомана, за да се осигури якост, висока надеждност и дълъг живот.
• Фланци: входен и изходен фланци, изработени от алуминий и предлагани в няколко версии.
• Валове от закалена и темперирана легирана стомана.
• Предавки от закалена и темперирана легирана стомана с шлайфани зъби.
• Лагери: високо качество и подходящ по размери, за да се гарантира дълъг живот и безшумна работа.

ЕP серия – Стандартни планетарни редуктори


 

• Планетарният редуктор EP серия е резултат от изключителната комбинация конкурентна цена / точност, гарантирани по отношение на експлоатационни характеристики.
Нашите редуктори са произведени за преобладаващото използване в следните приложения:
- Машини
- Машини за дървообработване
- Трансфер машини
- Печатни машини
- Автоматични машини за опаковане
- Автоматизация
- Механични ръце
- Копринено-екранни машини
- Линейни направляващи
Серията EP е възможна в пет размера (55, 75, 90, 120 и 155), 1или 2 стъпални, с два вида на изходящия вал (A и Т) и два вида на изходния фланец (А, Т и Q).
• Корпус от специална нитридна стомана, за да се осигури якост, висока надеждност и дълъг живот.
• Фланци: входен и изходен фланци, изработени от алуминий и предлагани в няколко версии.
• Валове от закалена и темперирана легирана стомана.
• Предавки от закалена и темперирана легирана стомана с шлайфани зъби.
• Лагери: високо качество и подходящи по размери, за да се гарантира дълъг живот и безшумна работа.

GN серия – Еластични съединители с найлонов пръстен


 
GN съединителите са съставени от две стоманени зъбни втулки, свързани с найлонов пръстен с вътрешно назъбване. Пружинен пръстен в центъра на отвора предпазва от осово изместване. GN съединителите се произвеждат само с шпонков вал (отвор, шпонка и щифт), изработени за размерите, посочени в таблицата. GN съединителите се препоръчват за предаване на умерени силови моменти при високи скорости (на входния вал). Максималната разрешена околната температура е 70 ° C.

VSF.2 USC. Серия – Червячни редуктори с двоен изход


 
• АPS серията включва редуктор, специално произведени с цел да отговорят на специфични изисквания. Кинематичното движение се извършва с помощта на червячен вал и две червячни колела, така че да има два изходни вала със синхронно въртене. Тези редуктори могат да бъдат сглобени с електрически двигатели или мото-вариатори, оборудвани с фиксиран фланец с размери, които отговарят на изискванията и спецификациите на IEC.
• Корпус и фланци: Изработени от алуминий и боядисани в синьо RAL 5010
• Червячен винт Изработен от легирана стомана. Закален с циментация, след това шлайфан.
• Червячно колело Бронзова назъбена лента UNI 7013 GcuSn12, отлята вурху чугунена втулка UNI 5007 G20
• Лагери Конусно-ролкови лагери са монтирани върху винта и на двата изхода
• Смазване Редукторите обикновено се доставят без смазка. Въпреки това при поискване, те могат да бъдат доставени със синтетично масло.

N серия - Скоростни вариатори


 
 Серията N механични вариатори се състои от размери 003, 005, 010 и 020 с мощности от 0,18 кВт до 1,5 кВт. Изработени са от алуминий. Големите размери са изработени от чугун.

Предлагаме: Ремонт на редуктори, Ремонт на редуктори за мини